Offerte aanvragen

Wilt u geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Voorbeeldrapport

Vraag een gratis voorbeeldrapport aan.

Voorbeeldrapport

Penalty Analyse

 

U heeft een smaaktest laten uitvoeren en uw product scoort goed. Dat is mooi, u hoeft het product dus niet te verbeteren. Het kan ook zijn dat uw product niet goed scoort. We krijgen dan vragen als: “Hoe komt het dat mijn product niet goed scoort?”, “Wat moet ik nu als eerste verbeteren?” en “Is het zinvol om bijvoorbeeld het product lichter van kleur te maken?” Dit zijn allemaal vragen waar de Penalty Analyse antwoord op kan geven.

Wat is een Penalty Analyse?

Een Penalty Analyse is een analyse waarmee wordt vastgesteld hoe groot de ‘penalty’ of straf is voor het niet optimaal scoren op de diagnostische aspecten (dit zijn de aspecten met een ‘precies goed’ in de antwoordschalen). Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat 60% van de respondenten het product niet krokant genoeg vonden, een schoolcijfer geven dat 1,6 punten lager ligt dan van de respondenten die de krokantheid als ‘precies goed’ ervaren. Daarnaast geeft 30% van de respondenten aan het product niet zoet genoeg te vinden en deze respondenten geven gemiddeld een schoolcijfer dat 1,2 punten lager ligt. Als eerste zal dan de krokantheid aangepast moeten worden.

De penalty analyse geeft u snel inzicht op welke aspecten u het product kan optimaliseren en daardoor een hoger schoolcijfer kan behalen. Een bijkomend voordeel is dat u geen energie in aspecten hoeft te steken die nauwelijks zorgen voor een verbetering van het product.

Wanneer is een Penalty Analyse zinvol?

De Penalty Analyse is feitelijk zinvol voor elke producttest waarin een ‘liking’-vraag zoals een schoolcijfer is opgenomen, in combinatie met één of meerdere diagnostische aspecten (‘precies goed’ vragen). Heeft u uitslagen als ‘21% vindt het product te donker’, ‘33% vindt het product te zout’ en ‘42% vindt het product te dun’ en u vraagt zich af hoe erg dit nu is en welke aspect als eerste verbeterd moet worden? Dan is de Penalty Analyse de aangewezen tool.

Hoe gaat het laten uitvoeren van een Penalty Analyse in z’n werk?

IvoMar kan voor alle toekomstige, maar ook voor reeds uitgevoerde testen een Penalty Analyse uitvoeren. Vraag hier een voorbeeldrapport aan met een Penalty Analyse.

Penalty Analyse
Penalty Analysis: welke aspecten als eerste verbeteren?