Onderzoeken

Ben je benieuwd naar de uitkomst van bepaalde onderzoeken? Hierbij een greep uit onze eigen uitgevoerde onderzoeken!

Eigen onderzoeken

Het werk als enquêtrice/enquêteur

Het werk

Wat houden de werkzaamheden in?

Als enquêtrice/enquêteur spreekt u mensen aan in een winkelcentrum. U vraagt hen of u een paar vragen mag stellen over (het gebruik van) bepaalde producten. Het kan zijn dat de respondent iets mee naar huis krijgt om te proberen (In-home onderzoek), maar het kan ook zijn dat hij of zij ter plekke aan een onderzoek meedoet (Locatieonderzoek). In alle gevallen is het de 'sport' om zoveel mogelijk mensen bij een onderzoek te betrekken. De hoeveelheid werk (uren) die wij kunnen aanbieden is variabel, de ene week kan het meer, de andere week minder zijn. We kunnen geen vast aantal uren garanderen.

 

In-home onderzoek

Een enquêtrice/enquêteur spreekt passanten aan in een winkelcentrum met het verzoek een paar vragen te mogen stellen. Als hij/zij in de doelgroep van het onderzoek blijkt te passen, ontvangt deze respondent een gratis product om mee naar huis te nemen en thuis te testen. De bevindingen worden ingevuld op een begeleidend vragenformulier en naar ons kantoor gestuurd in een bijgevoegde antwoordenvelop. 

Ook kan het voorkomen dat u dit formulier bij de betreffende respondent thuis moet ophalen. Het gaat bij in-home onderzoeken om gemiddeld zes uur werktijd. Dit kan verdeeld worden over de dag.

 

Onderzoek op locatie

Naast deze in-home onderzoeken voert IvoMar Marktonderzoek B.V. ook onderzoeken op locatie uit. Ook hier worden passanten op straat aangesproken en vervolgens gevraagd ter plekke een oordeel te geven over een bepaald product. Dit gebeurt op een hiervoor speciaal ingerichte locatie. Een onderzoek op locatie zal altijd door twee enquêtrices/enquêteurs worden uitgevoerd. Voor dit soort onderzoeken dient u een hele dag beschikbaar te zijn.

 

In welke regio's kunnen we nog enquêtrices/enquêteurs gebruiken?

We zoeken enquêtrices/enquêteurs voor de steden Den Bosch en Alkmaar. Wij zoeken mensen die ten minste twee hele dagen per week beschikbaar zijn. De onderzoeken vinden plaats op dinsdag tot en met vrijdag, het betreft volledige werkdagen van 9.00 uur tot circa 18.00 uur.

 

Korte termijn

Meestal bellen wij u de week vóór het geplande onderzoek op om te vragen of u kunt/wilt werken. De producten met instructie, turfformulier en begeleidende brief ontvangt u op de avond voordat het onderzoek moet worden uitgezet. 

 

Aan welke eisen moet ik voldoen?

Wij zijn op zoek naar volwassenen die geïnteresseerd zijn in een leuke afwisselende baan. Wij zijn niet op zoek naar studenten. U beschikt over doorzettingsvermogen, een goede werkhouding, een positieve uitstraling en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. U kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband. U bent ten minste zestien uur per week beschikbaar. U vindt het leuk om mensen aan te spreken en ziet het als een uitdaging om zoveel mogelijk mensen bij een onderzoek te betrekken. U bent in staat om de mensen die u aanspreekt voldoende te motiveren om de vragenlijst ingevuld op te sturen. U heeft een representatief voorkomen.

 

Hoe verloopt het contact met kantoor?

Als wij een nieuw onderzoek hebben, zullen wij u bellen met de vraag of u (een deel van) dat onderzoek wilt uitvoeren. U bent altijd volledig vrij om ja of nee te zeggen. Tijdens de gesprekken kunt u tevens navraag doen over de respons van uw vorige onderzoek(en) en de resultaten van de controles. Als u een onderzoek wilt uitvoeren, sturen wij u het materiaal voor dat onderzoek toe. Daar zit dan ook altijd nog een uitgebreide instructie bij waarin de werkzaamheden staan uitgelegd.

 

Moet ik wel eens iets aan mensen verkopen?

Nee, nooit.

 

Verdiensten

Het salaris dat wij onze enquêtrices/enquêteurs betalen is op uurbasis. Momenteel bedraagt deze vergoeding bruto

€ 11,76 per uur, exclusief vakantiegeld, pensioen en vakantiedagen.

 

Bent u de enquêteur/enquêtrice die wij zoeken, solliciteer dan hier.